សូមចុចឬូបភាពខាងលើដើម្បីមើលVIDEO |
ទាខ្វៃប៉េកាំង |
ដើម្បីខ្វៃទាបែបប៉េកាំងនេះបាន គេត្រូវការកន្លែងដែលមានអាកាសធាតុត្រជាក់ និងមានខ្យល់បក់ គ្រប់គ្រាន់ ដើម្បីសម្ងួតទា តែបើដូច្នោះនោះទេ អ្នកត្រូវរកបន្ទប់ ដែលត្រជាក់ល្មម ហើយ ដាក់កង្ហារ បក់អោយចំទាក៏បាន។ តែខ្ញុំសូមជំរាបថា រូបមន្តនេះ ធ្វើតាមបែបចិន ដើម្បីបានគុណភាព និង រសជាតិដែលល្បីរបស់ ចិនហើយលោកអ្នក អាចកាត់បន្ថយគ្រឿង និង ពេលវេលាតាមត្រូវការ។
តែសូមចងចាំថា បើមានអ្វីមួយប្រែប្រួល នោះរសជាតិក៏ប្រែប្រួលតាមនោះដែរ ។
- រយៈពេលរៀបចំ : 10 ម៉ោង 10 នាទី
- រយៈពេលចំអិន : 1 ម៉ោង 10 នាទី
- ទាទម្ងន់ ចាប់ពី 2,5 គក ទៅ 3 គក
- ទឹក 8 ពែង
- ខ្ញី 1 បន្ទះ
- ដើមខ្ទឹម 1 ដើម កាត់ជា 2 កំណាត់
- ទឹកឃ្មុំ 3 ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកខ្មេះ 1 ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកសឺរី 1 ស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅពោត 1 ស្លាបព្រាបាយ លាយទឹក 3 ស្លាបព្រាបាយ
- ដើមខ្ទឹមទុកធ្វើជាបន្លែ និង តុបតែង
វិធីធ្វើ ៖
- ធ្វើទា រួចលាងអោយស្អាត សម្រស់ទឹកអោយស្រស់ ហើយចង ក ព្យូរនៅកន្លែង ត្រជាក់ មានខ្យល់បក់ចេញចូលគ្រប់គ្រាន់ រយៈពេល 4 ម៉ោង។
- ចាក់ទឹកក្នុងឆ្នាំង ឬ ខ្ទះ ដាំអោយពុះ រួចដាក់ ខ្ញី ដើមខ្ទឹម ទឹកឃ្មុំ ទឹកខ្មេះ និង ផ្លែសឺរី ចូលក្នុងឆ្នាំង រម្ងាស់ 1 អំពុះ
- រួចដាក់ម្សៅពោត ដែលលាយរួចស្រាប់ ហើយកូរអោយសព្វ
- ដាក់ទាលើឧបករណ៍ចម្រោះ ស្រោចទឹកគ្រឿងទេស ដែលបានរម្ងាស់ ទៅលើទា អោយសព្វកន្លែងរយៈពេល 10នាទី (ត្រាំក៏បាន)
- ហើយព្យួរទាសម្ងួតម្ដងទៀតរយៈពេល 6ម៉ោង រហូតទាស្ងួតល្អ។ បើប្រញ៉ាប់អាចកាត់ បន្ថយ ម៉ោង តែរសជាតិពិតជាមិនដូចគេ
- ដាក់ទាក្នុងឧបករណ៍ខ្វៃ (Oven) ឬឡខ្វៃ ដោយត្រូវកម្ដៅឡជាមុន ក្នុងកម្ដៅ 350 degree ដោយដាក់ទ្រូងផ្ងារឡើងលើ ដុតរយៈពេល 30 នាទី
- ត្រឡប់ទាដាក់ខ្នងឡើលើម្ដង ខ្វៃ 30 នាទី រួចហើយ ត្រឡប់ទ្រូងឡើងលើម្ដងទៀត ខ្វៃថែម 10 នាទី ទៀតជាការស្រេច
- កុំភ្លេចដាក់ប្រដាប់ត្រងទឹកស្រក់ពីទាផង
គេទទួលទាននៅក្ដៅៗ ទើបឆ្ងាញ់ ទាន់ស្បែកនៅស្រួយល្អ។
ខ្ញុំធ្លាប់សាកល្បង កាត់បន្ថយពេលពី 10 ម៉ោង 10 នាទី មកនៅត្រឹម 2 ម៉ោង។ បើអ្នកធម្មតា មិនដឹងរសជាតិនោះទេ តែអ្នកជំនាញខាងអា ហារ
គេពិតជាអាចបែងចែករសជាតិវាបាន ថាមិនដូចរូបមន្តដើមនោះឡើយ។
No comments:
Post a Comment